A várakozás ára

2010.05.11. 18:49

Nem, nem arról lesz szó, hogy érdemes-e játékkonzolt venni (naná), inkább arról, hogy idén is érdemes lesz-e kivárni vele az őszi időszakot. A nyár vége, ősz eleje hagyományosan az árcsökkentések ideje a konzolgyártóknál, nem mindegy, hogy kinél, és milyen mértékben csapódik le az ünnepi szezont megelőző két-három hónapos időszak jelentősen megemelkedő forgalma.

Tavaly a Sony jelentősen (PS3; 300 dollár alá) a Nintendo óvatosan (Wii; mínusz 50 dolcsi), a Microsoft pedig alig-alig (nagyobb HDD az Xbox 360-ba ugyanazért a pénzért) nyeste meg az árcetlit.

Egyre több jel mutat arra, hogy az idei felállás más lesz. A casual (eseti) játékosok a Nintendo uralta piacára nagy erőkkel betörni szándékozó MS és Sony esetében szinte kötelező az árcsökkentés, Mary Jane, a hárdkórsággal még véletlenül sem vádolható született feleség az árat nézi először – ebben pedig a konkurencia nagyon jó. A MCV (általában megbízható angol játékpiaci lap) szerint a következő szcenárió tűnik a legvalószínűbbnek: a Sony bedob egy új, kisebb merevlemezzel szerelt modellt 50 dollárral olcsóbban, a Microsoft „ingyen” csomagolja az új mozgásérzékelős technológiáját (Natal) a géphez, a Nintendo meg erre lép valamit – jó estben egy újabb 50 dolcsis mínuszt.

A dollárosított árak a várható hazai helyzethez is támpontul szolgálhatnak: tedd át őket euróba, aztán nagyjából forintba, és ez lesz a magyar ár – ősztől.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://gamerer.blog.hu/api/trackback/id/tr311993101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MMORPG 2010.05.13. 11:47:46

Elképzelhetőnek tartom, hogy lesz egy árcsata a ps3 meg a wii között de az xbox már nem hiszem, hogy lejebb menne
süti beállítások módosítása